Als kind ben ik opgegroeid in een familie waarin hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid in allerlei varianten voorkwamen. Mijn eigen ‘variant’ was vooral gevoelig, creatief, onzeker en geneigd tot aanpassen. Ik ben psychologie gaan studeren om te begrijpen waarom mensen doen zoals ze doen. Daar heb ik veel geleerd, maar werkelijke inzichten kwamen pas later, op mijn eigen kleurrijke en vruchtbare zoektocht in de uiterlijke en vooral innerlijke wereld.

De reis gaat voor mij over steeds meer van binnenuit leven, zelf de touwtjes in handen nemen en daarbij in een vreugdevolle en oprechte verbinding met de wereld blijven. Ik streef naar een balans tussen het analytische, gevoelsmatige en praktische, waarbij het hart voor mij leidend is.

Het is mijn wens om hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen en hun omgeving (ouders, scholen) waar nodig te ondersteunen en op weg te helpen, zodat deze prachtige kinderen tot krachtige, gelukkige volwassenen kunnen opgroeien. Ik wil een ruimte creƫren waarin de kinderen zichzelf kunnen zijn, kunnen leren, groeien en opbloeien. Ook wil ik helpen een brug te vormen naar de omgeving, naar het onderwijs, zodat er beter inzicht en begrip is voor wat deze kinderen nodig hebben om te floreren en gelukkig te zijn.

Dit streven geef ik vorm in mijn werk als psycholoog en GelukkigHB begeleider. In Velp (bij Arnhem) heb ik mijn eigen praktijk, Karuna Kinderpraktijk.

Ik ben als psycholoog werkzaam in de praktijk van GelukkigHB in Zwolle, waar ik psychologisch onderzoek doe bij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen.