Hoogbegaafde kinderen ervaren zelf al vroeg dat ze anders zijn dan leeftijdgenootjes. Vaak ontstaan hun vragen, twijfels en worstelingen niet alleen vanuit een hoog IQ. Ze komen vanuit hun gevoeligheid, vanuit een verhoogd bewustzijn. Hoogbegaafde kinderen nemen meer waar. Alle intense ervaringen die hoogbegaafde kinderen iedere dag weer opdoen hebben een plek nodig, moeten verwerkt worden. Hiervoor is (zelf)vertrouwen en (zelf)reflectie nodig.
Wanneer hoogbegaafde kinderen zichzelf beter leren begrijpen krijgen ze meer grip op hun leven en kunnen ze een gelukkiger leven gaan leiden.

Naast het bestaande aanbod voor hoogbegaafde kinderen geeft GelukkigHB individuele Rots&Water trainingen en Rots&Water trainingen voor het gezin.
In de Rots&Water training ontwikkelen we d.m.v. fysieke oefeningen en spellen het lichaamsbewustzijn. Met een beter lichaamsbewustzijn ga je bij jezelf ontdekken en herkennen hoe je reageert in bepaalde situaties. Hierdoor ontstaat een groter emotioneel bewustzijn.
Door de reflectiemomenten in de training ontwikkelen kinderen (en hun ouders) ook hun zelfbewustzijn, ze leren hun kwaliteiten herkennen en hun kracht en grenzen duidelijk en geloofwaardig aangeven.

In de Rots&Water trainingen bij GelukkigHB wordt specifiek rekening gehouden met de gevoeligheden en het verhoogde bewustzijn van hoogbegaafde kinderen (en hun ouders).

Individueel en Gezin:

  • Data: op afspraak
  • Waar: GelukkigHB, Assiesstraat 2-D, Zwolle
  • Tijd: op afspraak

Meer informatie en aanmelden via: info[at]gelukkighb.nl

 

Kijk verder op: