Wilt u een (gesigneerd) boek of spel bestellen, dan kunt u een mail met uw adres gegevens sturen aan info@gelukkighb.nl.
Verzendkosten worden doorberekend.

 

Werkboek Slimmer met Rick 

Na het schrijven van het kinderboek Slimme Rick kreeg ik veel vragen van ouders, leerkrachten en begeleiders. Er was vraag naar opdrachten en spelletjes die passen bij hoogbegaafde kinderen en die ook echt iets toevoegen aan hun ontwikkeling als mens.

Het werkboek Slimmer met Rick is het antwoord op deze vraag. Een werkboek vol spelletjes en opdrachten die aansluiten bij de hoofdstukken in het boek Slimme Rick.

Druk: 1ste druk

Auteur: Rineke Derksen en illustraties van Nick van EE

Verkoopprijs: € 18,95 (excl. verzendkosten)

Verkoopprijs kinderboek Slimme Rick in combinatie met het werkboek Slimmer met Rick: €29,95 ( excl. verzendkosten)

ISBN: 9789079603374
Wil jij nog meer dan het werkboek en ben jij iemand die verdiepend aan de slag wil gaan, die de achtergrond van de spelletjes wil leren kennen en een goede pedagogische aanpak wil kunnen bieden?
Ben jij iemand die wil aansluiten op de leerbehoefte van hoogbegaafde kinderen en echt de communicatie en verbinding wil aangaan?

Dan is het online programma Slimme Pedagogiek heel geschikt voor jou.

Ik nodig je uit om op www.gelukkighb-academie.nl verder te lezen en mee te doen met dit programma.

Het lijkt me geweldig om jou en andere mensen met dezelfde missie te mogen ondersteunen zodat we een prachtig netwerk gaan vormen om hoogbegaafde kinderen een betere begeleiding te kunnen gaan geven.

 

Ik ben een kind, gelukkig & gevoelig hoogbegaafd

 Ik ben een kind, gelukkig & gevoelig hoogbegaafd

Dit boek is een samenvoeging van de boeken Gelukkig hoogbegaafd en Gevoelig hoogbegaafd, aangevuld met een hoofdstuk over hoogbegaafde meisjes.

Gelukkig hoogbegaafd
In het boek Gelukkig hoogbegaafd, geeft de auteur handen en voeten aan de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. De wijze waarop zij dat doet is gebaseerd op haar ervaring dat hoogbegaafde kinderen pas gaan leren en ontwikkelen, als ze gelukkig zijn. Daarvoor is een kennis en begrip van de levensbehoefte van hoogbegaafde kinderen nodig. Om haar visie te verduidelijken, gebruikt de auteur veel praktijkvoorbeelden en geeft ze tips die zowel thuis, op school als op de kinderopvang toepasbaar zijn. Dit boek is een handreiking aan iedereen die geïnteresseerd is in hoogbegaafde kinderen. Bovenal is het een ode aan de kinderen die de auteur de afgelopen jaren heeft mogen zien opbloeien in haar plusgroepen.

Gevoelig hoogbegaafd
Vaak ontstaan de vragen, twijfels en worstelingen van hoogbegaafde kinderen niet alleen vanuit een hoog IQ. Ze komen ook vanuit hun gevoeligheid, vanuit een verhoogd bewustzijn. Hoogbegaafde kinderen nemen meer waar. Alle intense ervaringen die hoogbegaafde kinderen en volwassenen iedere dag weer opdoen, hebben een plek nodig, moeten verwerkt worden. Hiervoor zijn vertrouwen en zelfrefl ectie nodig. Wanneer hoogbegaafde kinderen en volwassenen zichzelf beter leren begrijpen, krijgen ze meer grip op hun leven en kunnen ze een gelukkiger leven gaan leiden. Door middel van de praktijkverhalen in Gevoelig hoogbegaafd geeft de auteur meer inzicht in hoe volwassenen een betere begeleiding kunnen geven aan gevoelig hoogbegaafde kinderen. Om deze verhalen te ondersteunen, is gebruikgemaakt van de kennis van onderzoekers op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

Druk: 1 ste druk

Auteur: Rineke Derksen

Omvang: 200 pagina’s

Verkoopprijs: € 26,95 (excl. verzendkosten)

ISBN: 9789079603367

 

GelukkigHB kaartjes, tijdelijk uitverkocht

 Deze set bestaat uit 50 GelukkigHB kaartjes en 3 kaartjes met extra informatie. Op elke kaart staat een vraag die betrekking heeft op hoogbegaafdheid. De kaartjes kunnen gebruikt worden door kinderen vanaf 5 jaar, maar ook door volwassenen die ervaringen willen delen over hoogbegaafdheid.

De vragen zijn gebaseerd op mindset en de specifieke gevoeligheden en eigenschappen van hoogbegaafde mensen. De vragen zijn zo opgebouwd dat het beantwoorden uitnodigt tot delen met elkaar.

Verkoopprijs : De kaartjes zijn tijdelijk uitverkocht. In september wordt een vernieuwde versie van deze kaartjes verwacht.

Bestellen via: info@gelukkighb.nl

Een recensie van deze kaartjes van Carla Desain:

GelukkigHB kaartjes

Geplaatst op: donderdag 27 juni 2013

Alwéér GelukkigHB in Carla’s Corner… Vriendjespolitiek? Nee hoor. Gewoon weer een vermeldenswaardige uitgave: 50 kaartjes met persoonlijke vragen over specifieke eigenschappen en gevoeligheden van hoogbegaafde mensen.
‘Wat vind je echt saai? Wat doe je er zelf aan om iets minder saai te maken?’ ‘Hoeveel nieuwe vragen en ideeën heb jij ieder uur? Ieder half uur? Iedere 5 minuten?’ ‘Hoe vind je het als je erachter komt dat je toch geen gelijk hebt? Kun je dit dan makkelijk toegeven?’ ‘Voel jij je wel eens verantwoordelijk voor dingen of mensen, soms tot het punt van schuldgevoel?’

Deze vragenkaartjes zijn bedoeld om ervaringen met elkaar te delen – thuis, in groepen of tijdens individuele begeleiding. Vanaf 5 jaar, ook voor volwassenen.

 

Slimme Rick

Rick kijkt uit het raam. Op de achtergrond hoort hij zijn juf praten, maar buiten ziet hij hoe de vuilniswagen langsrijdt en containers leegt. Hij vraagt zich af hoe zo’n systeem nou werkt. Zou het zo zijn dat … ‘Rick…Rick …’ Rick kijkt verstoord op en ziet dat het de juf is die hem roept. ‘Rick, let je wel op?’ Rick heeft een klas overgeslagen omdat hij hoogbegaafd is. Versnellen heet dat. Rick hoopte dat hij dan ook sneller kon gaan leren, maar dat valt tegen. Hij verveelt zich op school en probeert aan zijn juf en zijn ouders duidelijk te maken dat hij hulp nodig heeft. Rick ontdekt al snel dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Samen met de juf en zijn ouders gaat hij op zoek naar een goede oplossing.
Elk hoofdstuk sluit af met vragen.

‘Wat is het mooi als een hoogbegaafd kind zichzelf kan leren begrijpen zodat het op kan groeien tot een sterk en krachtig mens. Ik ben blij dat ik daar een bescheiden bijdrage aan mag leveren door het schrijven van een kinderboek over hoogbegaafdheid. Laten we samen sterk gaan staan voor deze mooie kinderen en ze de kansen geven die ze verdienen.’

Druk: 2e geheel herziene druk

Auteur: Rineke Derksen

Omvang: 80 pagina’s

Verkoopprijs: € 15,95 (excl. verzendkosten)

ISBN: 9789079603220