Pas een aantal jaren terug leerde ik de begrippen hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit kennen.. wat een wereld ging er voor mij open! Tot die tijd heb ik mij vaak afgevraagd waarom ik me zo anders voelde dan anderen, waarom ik me vaak alleen voelde (vooral als kind, met al die gevoelens en gedachten), waarom ik me in veel situaties ongemakkelijk voelde, waarom ik tot tweemaal toe in een arbeidsconflict terechtkwam etc… Toen pas (ik ben dan inmiddels halverwege de 30..) kwam ik er achter dat ik dan misschien wel anders ben dan anderen, maar dat je dat ook kunt zien als kwaliteit en deze kunt uitbouwen, en dat er wel degelijk meer zijn zoals ik! Sinds die tijd komen er steeds meer gelijkgestemde mensen op mijn pad en kan ik steeds meer echt mezelf zijn!

 Om anderen te behoeden voor jarenlang niet (h)erkennen wie ze echt zijn, ben ik mij gaan specialiseren in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit en het begeleiden van mensen. Deze combinatie kwam voor mij samen in de opleiding tot trainer van GelukkigHB groepen. In mijn werk als psycholoog, kindertolk en trainer GelukkigHB geniet ik ervan vele kinderen (én hun ouders) te begeleiden en gelukkiger te laten zijn/worden met hun hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit!

Binnenkort starten we in Friesland weer met de GelukkigHB-groepen bij ons op de boerderij; een echte meerwaarde voor je kind op het platteland; in de natuur en bij de dieren! Ben je daarom op zoek naar een plusgroep voor jouw hoogbegaafde kind(eren) in de leeftijd van 3 – 16 jaar in het noorden van ons land; meld je kind(eren) dan aan bij info@romtefoardy.nl of kijk op mijn website voor meer informatie, www.romtefoardy.nl.